utorak, 26. travnja 2016.

U I. osnovnoj školi Bjelovar u sklopu Erasmus + projekta „English Learning Friends“ gostovali su partneri iz šest zemalja

Protekli tjedan, od 18.4.2016. do 22.4.2016. u našoj školi u sklopu Erasmus + projekta „English Learning Friends“  gostovala su 24 učenika i 17 učitelja iz Češke, Poljske, Grčke, Italije, Turske i Finske.  Cilj projekta je unaprjeđenje jezične kompetencije, odnosno učenje engleskog jezika uz upotrebu suvremenih informacijsko komunikacijskih tehnologija.


Transnacionalni sastanak učenja, poučavanja i osposobljavanja održan u našem gradu započeo je programom dobrodošlice  koji su učenici naše škole pripremili svojim gostima. Za vrijeme svog boravka u Bjelovaru inozemni su gosti razgledali Bjelovar, posjetili prostorije Gradske uprave Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, gdje su se susreli s gradonačelnikom Antunom Korušecom i njegovim zamjenicama gđom Lidijom Novosel i Jasnom Višnjić te pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport i nacionalne manjine gđom Anom Antolović.  


Tijekom transnacionalnog sastanka održano je osam zanimljivih projektnih radionica, projektni dan škole tijekom kojeg su učenici naše škole svojim gostima predstavili 27 tema vezanih uz ljepote, prepoznatljivost i posebnost Republike Hrvatske, kao i jedna radionica na dječjem odjelu Narodne knjižnice „Petar Preradović“ u Bjelovaru.


Osim rada na projektnim aktivnostima,  gosti iz Europe su mogli uživati u ljepotama našeg grada i domovine, jer su za njih bili organizirani izleti u Zagreb i NP Plitvička jezera. Na izlet na Plitvička jezera zajedno s učiteljima i učenicima – gostima išli su i eTwinneri naše škole te naši učenici koji su u svojim domovima ugostili učenike.



Tjedan je završen oproštajnom zabavom organiziranom u holu naše škole, koja je uveličana spektakularnom ELF tortom.

Voditeljice projekta mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica savjetnica te Helena Gustović Ljubić i Martina Supančić, učiteljice mentorice izrazile su zadovoljstvo i ponos zbog realizacije ovog, za naš grad, vrlo važnog projekta tijekom kojeg su učenici imali priliku doživjeti iskustvo internacionalne suradnje, ugostiti u svojim domovima učenike iz stranih zemalja, unaprijediti svoje jezične kompetencije i na kraju, steći prijatelje i uspomene koje će pamtiti cijeli život.









Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.